beschermde wieg academie

BESCHERMDE WIEG ACADEMIE

BESCHERMDE WIEG ACADEMIE

Inspirerende workshop voor organisaties (non profit en profit), overheid, gemeentes en scholen die bereid zijn ‘om' te denken en daarmee bereid zijn een nieuwe wereld te betreden.

 

Stichting Beschermde Wieg heeft zich onder de bevlogen leiding van oprichter Barbara Muller en operationeel directeur Kitty Nusteling in 4 jaar tijd van een regionale tot een landelijk en binnenkort internationaal opererende organisatie ontwikkeld. Een baanbrekend en innovatief concept, waar preventie centraal staat. Beschermde Wieg geniet landelijke bekendheid door de vele artikelen en tv-programma’s die eraan gewijd worden.

 

Beschermde Wieg heeft grote sociaal maatschappelijke impact doordat het kinderlevens redt en te vondeling leggen op een onveilige plek voorkomt. Een traumatische start van een nieuw leven, terwijl er met de juiste aandacht, zorg en liefde zoveel mogelijk is om een moeder en haar kind een veilige uitweg en soms ook toekomst te bieden samen. Dat doet Beschermde Wieg; zij biedt op een laagdrempelige en unieke wijze preventieve hulp aan zorgmijdende zwangere en pasbevallen vrouwen die anoniem moeten blijven. Via een preventieve noodlijn, whatsapp en livechat en via de negen Beschermde Wiegkamers die in het land gevestigd zijn.

 

Wij ervaren dat veel vrouwen die via onze Stichting geholpen zijn beter in staat zijn na hun zwangerschap normaal te functioneren, weer vertrouwen krijgen in zichzelf en anderen; actief deelnemen in de maatschappij.

 

Er is de afgelopen 4 jaar veel nationale en internationale belangstelling geweest voor Beschermde Wieg en onze deuren hebben altijd opengestaan voor belangstellenden vanuit verschillende disciplines. Hulpverleners, politici, medici, studenten, en (aanstaand) moeders die ons ontmoeten voelen allemaal hetzelfde. Zij zijn geraakt door de liefde en bevlogenheid. Zij ervaren de intrinsieke gedrevenheid en motivatie van het team vrijwilligers tot het uiterste te gaan om werkelijk betekenis te hebben. Wij zijn niet bang buiten de gebaande paden te treden en willen dat graag uitdragen aan anderen. Velen vinden het moeilijk te duiden wat hen precies raakt. “Lef, energie, humor en liefde maken de inspiratie die ik voel.” heeft een bezoeker ons ooit zo mooi teruggekoppeld.

 

Inmiddels hebben wij deze inspiratie omgezet in een workshop om anderen daarmee te inspireren. Opdat ons gedachtengoed een steeds groter wordende olievlek wordt, mensen buiten de kaders leren te denken, hart en ratio weer laten stromen om zichzelf en daarmee creativiteit en autonomie terug te vinden in hun denken en handelen. Dat is wat onze wereld zoveel mooier zal maken. Want wanneer je handelt vanuit je hart, regels loslaat wanneer dat nodig is om verder te komen, je lef inzet om betekenis te hebben, van mens tot mens kijkt wat een ander nodig heeft, dan handel je vanuit kracht en ben je in staat de wereld te verlichten.

 

 

BESCHERMDE WIEG WORKSHOP

Deze inspirerende workshop richt zich specifie op:

 

 

Workshops rondom deze thema’s zijn voor groepen (max. 8 personen) te boeken en kosten € 300 per persoon voor de duur van 4 uur en € 150 per persoon voor de duur van 2 uur. De workshop is inclusief een yoga of meditatiesessie, Freezspace, koffie, sapjes, thee en een biologische lunch.

De opbrengsten van dit werkbezoek komen volledig ten goede aan de moeders en kinderen. De inspiratie academie vestigt zich per begin 2019 in Stokholm, het prachtige pand aan de Wolwevershaven 34 te Dordrecht, waar ze huurvrij gebruik van mag maken.

 

 

 

 

Beschermde Wieg Kamers

STEUN ONS

 

Stichting Beschermde Wieg krijgt geen subsidie maar dat is geen reden niet alvast van start te gaan. Een wanhopige moeder en haar kind hebben er niets aan wanneer we wachten op financiële veiligheid.

 

Daarom is het zo belangrijk dat ook jij ons steunt!
Maak eenmalig een bedrag over en steun daarmee onze Stichting opdat we meerdere Beschermde Wieg kamers kunnen openen. Doneren doe je makkelijk en snel met iDeal of via een eigen overschrijving op ons bankrekeningnummer NL38TRIO0197977324

 

Elke gift is voor ons waardevol, klein of groot.
Wij zijn heel dankbaar en blij met een ieder die onze stichting een warm hart toedraagt!

 

Doneren
ongewenste baby