Ga naar de inhoud

Adoptie

adoptie

Stichting Beschermde Wieg

Adoptie & Mogelijkheden

Afstand van je baby doen, maar toch deel uitmaken van zijn of haar leven. Ja, dat behoort tot de mogelijkheden.

De meeste vrouwen nemen contact met ons op omdat zij denken niet voor hun baby te kunnen of willen zorgen. Veel vrouwen willen en kunnen met onze hulp daarna toch hun eigen baby opvoeden, maar voor diegenen die dat toch niet kunnen of willen zijn meer mogelijkheden dan de meeste mensen weten.

Natuurlijk is er pleegzorg mogelijk, in je eigen netwerk of bij een pleeggezin, hierbij kan je je baby meestal regelmatig zien en later vaak zelf de zorg geheel of gedeeltelijk ook op je nemen als dat je wens is.

Maar vooral bij adoptie zijn er meer mogelijkheden, zo kan je samen met ons, uit een selectie van potentiële gezinnen, jouw voorkeursgezin aangeven. Het is zelfs mogelijk om voor een open adoptie te kiezen. Er is dan contact tussen jou en de adoptieouders over jullie baby en je wordt op de hoogte gehouden met verslagen en/of foto’s en filmpjes en zelfs bezoeken kunnen hier onderdeel van zijn. 

Als Beschermde Wieg nemen wij al deze opties met de moeders door. Wij zien namelijk in deze prachtige alternatieven betere oplossingen voor moeder en kind. Maar natuurlijk ligt de keuze altijd bij de moeder van anoniem achterlaten, als ze echt geen andere oplossing ziet, tot zelf opvoeden. Wij helpen haar bij haar keuze en steunen haar bij iedere keuze.

Wil je meer weten neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je, van mens tot mens, zónder oordeel en mét liefde.