Meteen naar de inhoud

NIeuws

vuilcontainer amsterdam

Vrouw moet cel in

De 31-jarige vrouw die in 2014 haar baby achterliet in een vuilcontainer in Amsterdam, moet vier jaar de cel in wegens poging tot doodslag.

pieter stroop

Dichters brengen ode aan containerbaby

Op 1 juni verschijnt de dichtbundel ‘t Liefste Kind, speciaal geschreven voor de baby die in februari werd aangetroffen in een ondergrondse afvalcontainer in Zuidoost.

spraakmakers

Spraakmakers

Het aantal baby’s dat ten vondeling wordt gelegd of dood gevonden wordt, ligt waarschijnlijk veel hoger dan geregistreerd.

ridder in de orde van oranje-nassau

Lintjesregen

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd onze oprichtster Barbara Muller vandaag te benoemen als ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

tweeling

Twee keer ongepland zwanger

Ze had de afscheidsbrief al klaar liggen. Daarin schreef ze dat ze absoluut niet wilde dat haar kinderen in een gezin van de Gereformeerde Gemeenten zouden komen.

5jaar-later

Vondelingenkamer 5 jaar later

Vijf jaar geleden opende de eerste vondelingenkamer in Nederland haar deuren. Zwangere vrouwen die om wat voor reden dan ook niet voor hun kindje willen of kunnen zorgen en anoniem willen blijven, kunnen daar hun baby achterlaten.

baby afstaan

Lisa stond baby af

Jaarlijks kloppen er tientallen vrouwen aan bij Stichting Beschermde Wieg. Vrouwen die ongewenst zwanger zijn en geen flauw idee hebben bij wie ze moeten aankloppen voor hulp.