Ga naar de inhoud

Wat nu te doen?

stappenplan

Beschermde Wiegkamers

Opvang

Als je écht geen kant meer op kunt en hebt besloten afstand te doen van je baby, door hem of haar ergens onbeschermd achter te laten, dan kan je ervoor kiezen de baby in een speciaal kamertje achter te laten. Zo’n kamer vind je op verschillende locaties. Je baby wordt er warm en veilig opgevangen en het zal hem of haar aan niets ontbreken. En is er medische zorg nodig? Dan gaan wij daar direct achteraan.

Vertrouw ons

Weet dat wij altijd voor je klaar staan en dat je er altijd op kunt vertrouwen, dat alles wat je ons vertelt geheim blijft. Wanneer je spijt hebt van je beslissing dan kun je er binnen 3 maanden op terugkomen.
Maar je mag jezelf natuurlijk ook na die 3 maanden melden.

Stappenplan

  1. Je brengt je baby naar een van de locaties van Beschermde Wieg.
  2. Je kunt zelf de deur openen en de kamer ingaan. In de kamer staan een ledikant en een stoel. Je kunt er even bijkomen.
  3. Op een poster staat in vier afbeeldingen welke stappen je kunt nemen. Neem rustig en aandachtig de tijd deze te lezen. Op onze site staan deze afbeeldingen.
  4. Naast de poster is een intercom. Wanneer je hierop drukt komt de Beschermde Wieg medewerker die voor het kamertje zorgt naar je toe. Je hoeft je naam niet te zeggen als je dat echt niet wilt en als je er voor kiest om niemand te willen spreken dan kan dit ook. Alles wat je zegt is vertrouwelijk.
  5. In het bedje ligt een formulier klaar waarop je jouw gegevens kunt achterlaten. Dit is voor jouw baby belangrijk, zodat hij of zij later weet wie zijn moeder is.
  6. In het ledikant ligt een brief die je meeneemt. In deze brief staat belangrijke informatie, lees deze goed en aandachtig, bijvoorbeeld als je weer thuis bent. Zo is het ook belangrijk dat jij geholpen wordt, als je dat zou willen.
  7. Als je het kamertje verlaat zonder iemand te hebben gesproken, weet dan dat wij je baby warm en liefdevol zullen opvangen en dat het hem of haar aan niets zal ontbreken. De medewerker die voor het kamertje zorgt zal binnen enkele minuten bij je baby zijn. De Beschermde Wieg medewerker gaat direct naar het ziekenhuis voor medische controle van je baby. Daarna wordt je baby opgevangen in een pleeggezin.

Beschermde wieg kamer

Uitleg

Onderstaande video’s geven uitleg over hoe het gaat om je kindje veilig achter te laten (situatie 1)  en hoe je om hulp kunt vragen (situatie 2). Alles als je wilt anoniem.
Weet dat je ook altijd nog op je beslissing kunt terugkomen.
Bel 0800-6005 (gratis) voor meer informatie, dag en nacht bereikbaar.

De video’s zijn ontwikkeld door en voor het Juliana Kinderziekenhuis, maar zijn toepasbaar op al onze Beschermde Wiegkamers.

Situatie 1

Je kindje verzorgd in veiligheid brengen.

2

Situatie 2

Hulp vragen in elke situatie, we zijn er voor jou.

Beschermde Wiegkamers

Locaties

Kies een van onderstaande locaties om je kindje veilig en beschermd (anoniem) achter te laten. Weet dat je altijd terug kunt komen op je beslissing.
Ben je in nood of wil je meer in formatie, neem dan contact met ons op.

0800-6005

Kies een van onderstaande locaties voor meer informatie:

Geen locatie van je keuze? Bel ons voor de mobiele kamer, hulp door heel Nederland!

0800-6005