Beschermde wieg kamer

Rotterdam

Ziekenhuis Erasmus MC
Dr. Molewaterplein 40
3015 GD Rotterdam

kamerfoto erasmusmc
erasmusmc-logo

Beschermde Wieg

Bel ons 24/7 op het gratis nummer. Wij praten met je zonder oordeel en als je wilt anoniem. Samen komen we tot een oplossing.

Beschermde wieg kamer

ROTTERDAM - Ziekenhuis Erasmus MC

Wij helpen je

Ben je ongewenst zwanger of net bevallen? Overweeg jij afstand te doen van je baby zonder dat iemand daar vanaf weet? Ben je in nood en weet je niet meer wat je moet doen?
Stichting Beschermde Wieg heeft een GRATIS HULPLIJN waar je 7 dagen per week, 24 uur per dag terecht kunt voor al je vragen. Bel ons op 0800-6005 (gratis). Je kunt ook met ons mailen, chatten of appen.

Opvang

In het kamertje van Stichting Beschermde Wieg wordt je baby warm en veilig opgevangen en zal het je baby aan niets ontbreken. Daar staan een bedje en een stoel, zodat je ook in alle rust afscheid kunt nemen van je baby.

Als je met iemand in gesprek wilt, dan kun je op de knop van de intercom drukken. Er komt dan iemand naar je toe om in alle vertrouwelijkheid met je te praten, zonder oordeel. Je hoeft je naam niet te noemen.

Als je weggaat, leg je je baby in het bedje. Als je de deur vervolgens achter je dicht doet, sluit deze vanzelf om je baby alle veiligheid te geven die nodig is. Weet dat wij achter het kamertje voor je klaar staan als je dat wilt en dat je er altijd op kunt vertrouwen, dat alles wat je ons ook vertelt geheim blijft.

Routebeschrijving

Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam

Vanuit metrohalte Dijkzigt (tussen 8.00 – 22.30 uur)

 • Loop de trap omhoog vanuit de metrogang.
 • Sla rechtsaf en loop richting ‘Erasmus MC Hoofdingang’.
 • Ga naar binnen bij de hoofdingang en loop de trap op omhoog.
 • Nu bevindt u zich in de grote centrale hal van het Erasmus MC.
 • U gaat linksaf de hal in, en loopt helemaal rechtdoor tot aan de draaideur (volg de bordjes ‘Uitgang Museumpark’).
 • U gaat de draaideur door, dan bevindt u zich op het dek buiten.
 • Buiten loopt u nog een klein stukje rechtdoor, waar u de bordjes al kunt vinden, welke u wijzen naar de beschermde wiegkamer. Deze vindt u aan uw linkerzijde.

 

Vanuit de parkeergarage Westzeedijk (24 uur per dag)

 • U gaat in de parkeergarage rechtdoor.
 • Dan komt u uit bij ingang 5 van het Erasmus MC.
 • Voor deze ingang gaat u rechtsaf (zie ook wegwijsbordje) en blijft buiten langs lopen over het blauwwit gestreepte zebrapad en volg deze met een bocht naar links.
 • Dan bevindt u zich op het dek.
 • Buiten loopt u nog een klein stukje. rechtdoor, waar u de bordjes ook weer kunt vinden, welke u wijzen naar de beschermde wiegkamer. Deze vindt u aan uw linkerzijde.

Uitleg

Onderstaande video’s geven uitleg over hoe het gaat om je kindje veilig achter te laten (situatie 1)  en hoe je om hulp kunt vragen (situatie 2). Alles als je wilt anoniem.
Weet dat je ook altijd nog op je beslissing kunt terugkomen.
Bel 0800-6005 (gratis) voor meer informatie, dag en nacht bereikbaar.

De video’s zijn ontwikkeld door en voor het Juliana Kinderziekenhuis, maar zijn toepasbaar op al onze Beschermde Wiegkamers.

Situatie 1

Je kindje verzorgd in veiligheid brengen.

2

Situatie 2

Hulp vragen in elke situatie, we zijn er voor jou.