Ga naar de inhoud

Beschermde wieg kamer

Heerlen

Zuyderland Ziekenhuis
Henri Dunantstraat 5
6419 PC Heerlen

heerlen
zuyderland ziekenhuis logo

Beschermde Wieg

Bel ons 24/7 op het gratis nummer. Wij praten met je zonder oordeel en als je wilt anoniem. Samen komen we tot een oplossing.

Beschermde wieg kamer

HEERLEN

Wij helpen je

Ben je ongewenst zwanger of net bevallen? Overweeg jij afstand te doen van je baby zonder dat iemand daar vanaf weet? Ben je in nood en weet je niet meer wat je moet doen?
Stichting Beschermde Wieg heeft een GRATIS HULPLIJN waar je 7 dagen per week, 24 uur per dag terecht kunt voor al je vragen. Bel ons op 0800-6005 (gratis). Je kunt ook met ons mailen, chatten of appen.

Opvang

In het kamertje van Stichting Beschermde Wieg wordt je baby warm en veilig opgevangen en zal het je baby aan niets ontbreken. Daar staan een bedje en een stoel, zodat je ook in alle rust afscheid kunt nemen van je baby.

Als je met iemand in gesprek wilt, dan kun je op de knop van de intercom drukken. Er komt dan iemand naar je toe om in alle vertrouwelijkheid met je te praten, zonder oordeel. Je hoeft je naam niet te noemen.

Als je weggaat, leg je je baby in het bedje. Als je de deur vervolgens achter je dicht doet, sluit deze vanzelf om je baby alle veiligheid te geven die nodig is. Weet dat wij achter het kamertje voor je klaar staan als je dat wilt en dat je er altijd op kunt vertrouwen, dat alles wat je ons ook vertelt geheim blijft.

Uitleg

Onderstaande video’s geven uitleg over hoe het gaat om je kindje veilig achter te laten (situatie 1)  en hoe je om hulp kunt vragen (situatie 2). Alles als je wilt anoniem.
Weet dat je ook altijd nog op je beslissing kunt terugkomen.
Bel 0800-6005 (gratis) voor meer informatie, dag en nacht bereikbaar.

Situatie 1

Je kindje verzorgd in veiligheid brengen.

2

Situatie 2

Hulp vragen in elke situatie, we zijn er voor jou.